Karripulber (ingl. k. curry powder) on mitmeti varieeruv segu vürtsidest Lõuna-Aasia köögis.
Inglise keelne sõna curry on lääne leiutis ja ei viita ühelegi konkreetsele India toidule.
Lääne kultuuris on karripulbri segu enamasti standardse maitsega kuid India köögis on palju erinevaid karri segusid.
Enamik karripulbreid sisaldab koriandrit, kurkumi, vürtsköömneid, põld-lambaläätse (fenugreek), ja punast pipart. Sõltuvalt retseptist kasutatakse lisaks koostisosi nagu ingver, küüslauk, asafoetida ehk vaiguputk, apteegitill, köömen, kaneel, nelk, sinepiseemned, roheline kardemon, muskaatpähkel, pikk pipar ja must pipar.
Karripulber on rohkem üldnimetus erinevate vürtside segule ning sellele võib lisada veel vürtse küpsetamise ajal, et muuta maitset vastavalt soovile.
Retseptid ja postitused karripulbriga
[display-posts tag=”karripulber”]
…