Filotaignast küpsetis
taigen

Filotaigen

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Filotaigen, filotainas (ingl. k  Phyllo filo , või  fillo  dough) on paberõhukesed lehed taignast millest valmistatakse küpsetisi Lähis-Idas ja Balkani köögis.

Filotaigen valmistatakse nisujahust, veest ja vähesest kogusest õlist ning valgest äädikast.

Filotaigent võib kasutada mitmel moel: kihtidena, rullituna, kroogituna ning erinevate täidistega.

Mõnedes retseptides kasutatakse ka munakollast filotaigna glasuurimiseks, et täiendada värvi ja muuta struktuuri. Filotaignast valmistatakse ka lehelisi pirukaid ja küpsetisi.

Retseptid ja postitused filotaignaga

[display-posts tag=”filotaigen” posts_per_page=”20″ orderby=”rand” image_size=”thumbnail”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga