äädikas maitsesegud ja vürtsisegud

Äädikas

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Äädikas on vedelik, mida valmistatakse etanooli kääritades ja saades etaanhappe ehk äädikhappe.

Äädikhape annab äädikale iseloomuliku kibeda hapu maitse. Äädikal on lai valik kasutusvõimalusi alates toiduvalmistamisest nagu salatikastmed ja lõpetades puhastusvahendina. Samuti on see suurepärane aine köögiviljadest hoidiste tegemiseks kuhu lisatakse veel tilli ja teisi maitsetaimi ning vürtse.

Äädikat saab üldjoontes teha igast vedelikust, mis sisaldab alkoholi, kaasaarvatud õlu, vein, õunasiider. On palju erinevaid äädika tüüpe nagu palsamiäädikas, valge äädikas, destilleeritud äädikas, riisiäädikas ja õunasiidriäädikas. Kõige tavalisem äädikatüüp on veiniäädikas, mida saab teha punasest veinist, valgest veinist, sherry’st, vahuveinist (šampusest) või puuviljaveinist.

Retseptid äädikaga ja muud äädikaga seotud postitused

Palun vajuta meeldiv nuppu ning jälgi meid Facebookis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.