Ingver või ingverijuur on Zingiber officinale taime risoom ja tarbitakse delikatessina, meditsiinis või vürtsina.
Ingver on vürtsine ja aromaatne köögivili. Noore ingveritaime risoomid on mahlased ja lihavad ning leebe maitsega. Neid lisatakse tihti äädikasse või sherry‘sse suupistena või lihtsalt küpsetatakse kui paljude toitude koostisosa. Lisaks tehakse neist teed ja lisatakse kommidele.
Vanemad ingverijuured on kiulised ja peaaegu kuivad. Vanadest juurtest tehtud mahl on eriti intensiivne ja kasutatakse vürtsina India retseptides ja ehe koostisosa Hiina, Korea, Jaapani ja mitmes Lõuna-Aasia köögis toitude nagu mereannid või kitseliha maitsestamisel ja taimetoitlaste köögis. Ingver toimib ka kui toidu säilitaja.
Kuivatatud ingverijuurtest tehtud pulber on tüüpiliselt kasutuses maitsestajana retseptides nagu ingverileib, küpsised, kreekerid ja koogid, ingveriõlu, suhkrustatud ingver.
Värsket ingverit võib enne tarvitamist koorida. Pikemaks ajaks säilitamiseks võib ingveri panna kilekotti ja säilitada külmkapis või sügavkülmas.
Ingveri koorimine ja hakkimine.
Retseptid ja postitused ingveriga
- India puding
- Kantoni part
- Angerjas kookospiima ja ingveriga
- Kristalliseeritud ingver
- Karripulber
- Aasia fondüü
- Aasia stiilis lõhe seesami ja spinatiga
- Sinepiseemned
- Sri Lanka suitsune baklažaani dipikaste
- Suitsulõhe ja kurgi sushi
- Kikerherne ja köögivilja karri
- Marineeritud ja grillitud makrell
- Maisi ja krabi supp korianderiga
- Ingver
- Lõvipea lihapallid
- Grillkaste meega
- Tort – peekon taevast
- Küüslauk
- Chutney
- Maasikatrühvlid
…