maitseained ja vürtsid maitsesegud ja vürtsisegud

Nelkpipar ehk vürts ehk vürtspipar

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Nelkpipar ehk Vürts ehk Vürtspipar ehk Piment ehk Jamaika pipar ehk uusvürts

saadakse kuivatades ebaküpseteid Pimenta dioica vilju (marju). Saadaval teradena ja jahvatatult. Maitselt meenutab nelgi, kaneeli ja muskaatpähkli piprast segu.

See on üks tähtsamaid maitseaineid Kariibi köögis. Kasutatakse Kariibi maitsesegudes ja samuti on kasutusel kommertskastmete valmistamisel ning karripulbris. Vürts on ka asendamatu Lähis-Ida köögis, eriti Levant’i piirkonnas kus seda kasutatakse mitmete hautiste ja lihatoitude maitsestamisel. Ameerikas on enamasti kasutuses magustoitudes. Tööstuslikult kasutatakse seda palju vorstide valmistamisel ning on grillkastmete põhikomponent. Lääne-Inias toodetakse sellest likööri nimega “pimento dram” ja magusat likööri nimega Mitro tehakse Sardiinias.

Retseptid ja postitused nelkpipra ehk vürtsiga

[display-posts tag=”nelkpipar”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga