kookospähkel Puuviljad

Kookospiim

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Kookospiim on vedelik, mis saadakse kookospähkli riivitud viljalihast.

Värvi ja täidlase maitse saab omistada selle kõrgele õlisisaldusele.

On olemas kaht tüüpi kookospiima, vedel ja tihkem. Tihkem piim on pressitud kookospähkli riivitud viljalihast läbi marliriide. Viljaliha on seejärel leotatud kuumas vees ja pressitud teist või kolmandat korda vedelaks kookospiimaks. Tihkemat piima kasutatakse põhiliselt magustoitude ja kastmete valmistamisel. Vedelat piima kasutatakse suppides ja üldiselt küpsetamisel . Sellist vahet vedelal ja tihkel piimal lääneriikides eriti ei tehta sest värske kookospiim on haruldane ja enamus tarbijaid ostavad konserveeritud kookospiima.

Kookospiim on tavaline koostisosa paljudes troopilistes köökides nagu Birma , Kambodža , Filipiinid , India , Indoneesia , Malaisia , Singapur , Sri Lanka , Tai ja Vietnam ning ka Brasiilia , Kariibi , Polüneesia ja Vaikse ookeani saared . Külmutatud kookospiim püsib kauem värskena, mis on tähtis toitudes kus kookospähkli maitse ei võistle teiste vürtsidega .

Kookospiima kasutatakse ka alkohoolsete jookide valmistamisel nagu rumm ja samuti lisatakse kokteilidele .

Joogid, mis sisaldavad kookospiima:

Retseptid ja postitused kookospiimaga

[display-posts tag=”kookospiim”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga