maitsesegud ja vürtsisegud piprad tšillipipar

Tšillipulber

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Tšillipulber (samuti jahvatatud tšilli) on kuivatatud ja pulbristatud ühte sorti või mitut erinevat sorti tšillipipar.

Vahel lisatakse ka muid vürtse. Tšillipulbrit kasutatakse vürtsina, et lisada toitudele maitset.

Tšillipulber on vahel nimetatud ka mõne teatud tšillipipra nimega (nt. cayenne pipar), mida kasutatakse erinevates maade köökides nagu Indias, Hiinas, Tais ja Tex-Mex toitudes.

Tšillipulbrile lisatakse vürtse nagu vürtsköömen, oregano, küüslaugupulber, ja soola. Kõige tavalisemalt kasutatakse tšillipulbris punaseid tšillipipraid või cayenne pipart. Lisaks kasutatakse ancho, jalapeno, New Mexico ja pasilla tšillisid.

Tšillipulber on väga populaarne Ameerika köögis kus see on põhiline maitseaine toidus chili con carne.

Retseptid tšillipulbriga ja seotud postitused

[display-posts tag=”tšillipulber”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga