äädikas maitsesegud ja vürtsisegud

Palsamiäädikas

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Palsamiäädikas on aromaatne laagerdatud äädikas, mis on traditsiooniliselt

valmistatud Modena ja Reggio Emilia provintsides Itaalias kontsentreeritud mahlast või värskelt pressitud mahlast valgetest viinamarjadest. Palsamiäädikas on värvilt tumepruun ja maitse on täidlane, magus ja kompleksne.

Valmistatakse parimatest viinamarjasortidest ja laagerdatakse aastaid erinevatest puuliikidest vaatides (kaasaarvatud tamm, mooruspuu, kastan, kirsipuu, kadakas, saar ja akaatsia). Tõeline palsamiäädikas  on laagerdunud 12 kuni 25 aastat. On olemas ka palsamiäädikaid, mis on laagerdunud kuni 100 aastat ja on seetõttu väga kallid. Kaubanduskeskustes müüdav palsamiäädikas on enamasti tehtud kontsentreeritud viinamarjamahlast ning segatud kange äädikaga, mis on maitsestatud karamelli ja suhkruga.

Palsamiäädikal on kõrge happelisuse tase kuid hapukaskibe maitse on tavaliselt peidetud teiste magusate koostisosadega muutes maitse väga mahedaks.

Retseptid palsamiäädikaga ja seotud postitused

[display-posts tag=”palsamiäädikas”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga