Linnusilma tšilli, Bird’s eye chili, Bird’s chili või Thai chili on tšillipipar Capsicum annuum liigist mida tavaliselt leidub kagu-Aasias. Seda aetakse tihti segamini sarnase väljanägemisega tšilliga, mis on Capsicum frutescens liigist. Linnusilma tšillit võib leida ka Indiast Kerala köögist ja Sri Lankalt kus seda kasutatakse rohelise tšilli asemel. Samuti kasutuses ka Tai, Laose ja Vietnami köögis.
Linnusilma tšilli on mitmeaastane taim väikeste teravatipuliste viljadega, mis on väga vürtsikad.
Kõik tänapäeval leiduvad tšillid on pärit Mehhikost, Kesk-Ameerikast ja Lõuna-Ameerikast. Neid levitasid Hispaanlased ja Portugallased.
Vietnami köögis kasutatakse neid Vietnami suppides ja salatites ning wokiroogades. Samuti lisatakse seda kalakastmesse või süüakse toorelt.
Tai köögis on need väga hinnatud oma mahlase ja väga terava maitse pärast. Kasutatakse paljudes Tai toitudes nagu karrides ja salatites või süüakse ka toorelt.
Retseptid ja muud postitused linnusilma tšilliga:
[display-posts tag=”linnusilma tšilli”]