baklažaan baklažaan Kõik retseptid Kõrvalroad

Krõbedad leivapuruga kaetud baklažaanišnitslid

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Vaja läheb suurt ümmargust baklažaani. Koor peaks olema tihke ja läikiv, ilma vigastusteta, pehmete kohtadeta ja iluvigadeta sest selles retseptis me ei koori baklažaani. Variatsioonides ära toodud retsepti muudatus, mis sobiv taimetoitlasele.baklažaanišnitsel

  • 4-6 portsjonit

Koostis:

  • 1 suur baklažaan (umbes 800 g)
  • 2 suurt muna
  • 1 teelusikas vett
  • 1 tass panko leivapuru (Jaapani stiilis leivapuru)
  • 1 teelusikas soola
  • 1/8 teelusikat värskelt jahvatatud musta pipart
  • 3 kuni 4 supilusikat oliiviõli

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi 120C kraadini. Pane rest küpsetusplaadile millele saad panna küpsetatud šnitslid.
  2. Lõika maha baklažaani mõlemad otsad. Kasuta teravat nuga ja lõika baklažaan 1-1,5 cm paksusteks viiludeks. Kokku peaks saama neid umbes 12-14 tükki.
  3. Löö munad pannile ja klopi kergelt kahvliga samal ajal lisage teelusika täis vett. Kui munad on ühtlaselt segunenud tõsta pann kõrvale.
  4. Sega taldrikul kokku leivapuru, sool ja pipar. Võtke veel üks taldrik kuhu panna leivapuruga kaetud baklažaanid. Pane valmis ka paberrätikud käte kuivatamiseks.
  5. Üks baklažaan korraga kasta need muna sisse ja seejärel leivapuru sisse. Pressi kindlalt vastu leivapuru, et see kleepuks baklažaani külge. Keera ümber ja tee sama teise poolega. Raputa maha üleliigne leivapuru ja tõsta kaetud viil puhtale taldrikule.
  6. Pane suur paksu põhjaga pann keskmise kuumusega pliidile. Umbes minuti pärast lisa supilusikas oliiviõli ja ajasee pannil laiali.
  7. Tõsta etteväätlikult kaetud baklažaaniviilud pannile. Küpseta 4-5 minutit või kuni muutub kuldpruuniks.
  8. Kasutage metall-labidat, et baklažaan pannilt lahti kergitada ja keerake see ümber nii, et leivapuru maha ei kraabiks ning küpseta veel 4-5 minutit kuni puutub kuldpruuniks ning baklažaan on kahvliga torgates pehme. Kui pann muutb liiga kuivaks lisage oliiviõli.
  9. Tõstke küpsetatud baklažaanid küpsetusplaadil olevale restile ja pange rest ahju, et hoida šnitsleid soojas kuni ülejäänud baklažaanid on ära küpsetatud. Serveeri esimesel võimalusel.

Variatsioonid:

  • Taimetoitlasele sobivaks muutmisel kasuta ½ tassi sojapiima munade ja vee asemel.
  • Lisa kuni 1½ teelusikat Itaalia maitseainet (või segu kuivatatud tüümianist, basiilikust ja oreganost) leivapurule maitse lisamiseks.
  • Lisa kuni 1/4 tassi riivitud parmesani juustu leivapurule, et muuta šnitsel krõbedamaks ja maitsvamaks.
  • Puista riivitud mozarellat ja parmesani juustu küpsetatud šnitslile ja kuumuta ahjugrilli all või rösteriga grillrežiimil. Serveeri marinara kastmega.
  • Serveeri koos pestoga või majoneesiga, mis on segatud natukese pestoga. Lisaks võib lisada tomatikastet kontrastiks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga