Kõik retseptid Supid

Põhja-Aafrika punase läätse supp

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Põhja-Aafrika punase läätse supp on üks märkimisväärne roog sest on kiirelt valmistatav ja komplekse maitsega ning kasutatakse ainult väheseid maitseaineid.

Nipp on selles, et läätsed keedetakse kõigepealt ja seejärel lisatakse praetud sibul, porgand ja küüslauk enne keetmisprotsessi lõppu.

  • 6-8 portsjonit

Koostis:

  • 2 tassi punaseid läätsi
  • 8 tassi vett
  • 2 supilusikat oliiviõli
  • 1 keskmine punane või kollane sibul, hakitud
  • 1 suur porgand, kuubikuteks lõigatud
  • 2 teelusikat vürtsköömneid
  • 1 supilusikas meeneks hakitud küüslauku (umbes 3 suuremat küünt)
  • 1½ teelusikat soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • laimiviiliud garneeringuks

Valmistamie:

  1. Pane vesi ja läätsed potti ja lase keema ning keera seejärel kuumus kõige madalamale tasemele. Pane kaas peale ja jäta natuke avatuks ning kuumuta umbes 20-30 minutit või kuni läätsed on pehmed.
  2. Vahepeal pane suurem pann keskmise kuumusega pliidile. Umbes 1 minuti pärast lisa oliiviõli ja sega laiali. Lisa sibul, porgand, küüslauk ja 1 teelusikas soola. Kuumuta aegajalt segades umbes 15 minutit või kuni sibul muutub kuldseks ja pehmeks ning porgand on pehme.
  3. Lisa sibulasegu läätsedele ja lis ülejäänud ½ teelusikat soola. Lase keema ja keera kuumus maha kõige madalama peale. Kata pott osaliselt kaanega ja kuumuta aegajalt segades umbes 10 minutit või kuni maitsed on hästi segunenud.
  4. Jahvata juurde musta pipart (umbes 10 pööret) ja sega läbi. Serveeri kuumalt ja kõrvale garneeringuks laimilõigud.

Olgem loomingulised:

  • Lisa toidu kõrvale Kreeka salatit ja üks või kaks pitsaviilu ning teil on korralikult kõhtutäitev lõuna.
  • Puista kergelt röstitud vürtsköömneid  (kuni 2 teelusikat) iga supi sisse enne serveerimist.
  • Pruunista pannil vürtsikas lamba või kana vorst samal ajal kui supp haudub. Viiluta ja sega need supi sisse enne serveerimist.
  • Pane igale portsule garneeringuks väike ports jogurtit ja puista peale lamedalehelist peterselli või korianderit

Seemnete röstimine:

Röstimine mahendab ja süvendab vürtsköömnete maitset ja ka seesamiseemne ja paljude teiste vürtside maitset. Rõsti neid õhukese kihina röstahjus või tavalises ahjus 95C kraadi juures umbes 5 minutit kuni nad muutuvad kergelt pruunikaks ja aromaatseks. Neid võib röstida ka kuival raudpannil keskmisel kuumusel. Mõlemal juhul raputa panni/küpsetusplaati aegajalt. Ei tohi tähelepanu liiga kauaks eemal hoida sest seemned võivad ära kõrbeda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga