maguskartul ehk bataat
Kõik retseptid Kreeka maguskartul e. bataat Taimetoidud veinikaste Vürtsikad toidud

Maguskartul sibula ja cayenne pipraga

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Bataat e. maguskartul sibula ja cayenne pipraga retsept. (GLYKOPATATES BOURTHETO)

  • 4 portsjonit

Koostis:

  • 3 supilusikat extra-virgin oliiviõli
  • 2 suurt punast sibulat, kooritud, poolitatud ja õhukeseks viilutatud
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 1 kuhjaga supilusikas magusat paprikapulbrit
  • 1 teelusikas cayenne pipart (võib ka vähem või rohkem, vastavalt maitsele)
  • 1 supilusikas tomatipastat
  • 1,3-1,4 kg maguskartulit, kooritud ja pikkupidi neljaks lõigatud
  • 1 tass kuiva valget veini
  • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi

 Valmistamine:

  1. Kuumuta suurel pannil oliiviõli ning kuumuta sibulad ja küüslauk madalal kuumusel kaane all kuni muutuvad pehmeks 5 kuni 7 minutit. Lisa paprikapulber, cayenne pipar ja tomatipasta ning sega puulusikaga umbes minut.
  2. Lisa pannile maguskartul ning sega veel üks minut. Vala ½ tassi veini ja piisavalt vett täpselt niipalju, et maguskartul oleks kaetud vedelikuga. Lase kergelt keema ja keera kuumus keskmise-madala peale ning kuumuta kaane all kuni kaste muutub tihkeks ja tumedaks, umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Lisa ülejäänud ½ tassi veini, kata kaanega ning kuumuta kuni kartulid on täiesti pehmed, veel 10 kuni 15 minutit.
  4. Võta pann kuumuselt ning lase umbes 5 minutit seista ning serveeri.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga