Bataat e. maguskartul sibula ja cayenne pipraga retsept. (GLYKOPATATES BOURTHETO)
- 4 portsjonit
Koostis:
- 3 supilusikat extra-virgin oliiviõli
- 2 suurt punast sibulat, kooritud, poolitatud ja õhukeseks viilutatud
- 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
- 1 kuhjaga supilusikas magusat paprikapulbrit
- 1 teelusikas cayenne pipart (võib ka vähem või rohkem, vastavalt maitsele)
- 1 supilusikas tomatipastat
- 1,3-1,4 kg maguskartulit, kooritud ja pikkupidi neljaks lõigatud
- 1 tass kuiva valget veini
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi
Valmistamine:
- Kuumuta suurel pannil oliiviõli ning kuumuta sibulad ja küüslauk madalal kuumusel kaane all kuni muutuvad pehmeks 5 kuni 7 minutit. Lisa paprikapulber, cayenne pipar ja tomatipasta ning sega puulusikaga umbes minut.
- Lisa pannile maguskartul ning sega veel üks minut. Vala ½ tassi veini ja piisavalt vett täpselt niipalju, et maguskartul oleks kaetud vedelikuga. Lase kergelt keema ja keera kuumus keskmise-madala peale ning kuumuta kaane all kuni kaste muutub tihkeks ja tumedaks, umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
- Lisa ülejäänud ½ tassi veini, kata kaanega ning kuumuta kuni kartulid on täiesti pehmed, veel 10 kuni 15 minutit.
- Võta pann kuumuselt ning lase umbes 5 minutit seista ning serveeri.