Itaalia Kõik retseptid Kõrvalroad küüslauk Pesto

Pesto

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Koostis:

  • 1/3 liitrit värsket basiiliku lehti, korralikult läbi pestud
  • 2-4 küüslauguküünt peeneks hakitud
  • 50 grammi seedri või piiniamänni seemneid
  • 1/10 liitrit parmesani juustu
  • 1/10 liitrit oliiviõli
  • soola

Valmistamine:

Asetage kergelt hakitud basiilika lehed köögikombaini. Ükshaaval lisage küüslauk, männiseemned ja parmesani juust ja segage peale igat lisamist. Saadud segu tuleb väga tihke. Jätkake segamist ning vaikselt lisage oliiviõli kuni segu muutub sõmerjaks massiks. Valage segu anumasse ning katke õhukese oliiviõli kihiga. Katke anum tihedalt ning säilitage külmkapis.

Sobib hästi pasta sisse segatuna aga ka kartuli ja liha peale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga