Pähklipallide retsept.
- umbes 16 pähklipalli
Koostis:
- 1 1/4 tassi jahu
- suur näputäis soola
- 1 tass kooritud pähkleid
- ½ tassi soolata võid, pehmeks lastud sulada
- 3 supilusikat suhkrut
- 1 teelusikas vanilliekstrakti
- 1 teelusikas vett
- sõelutud tuhksuhkrut küpsetistele puistamiseks
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 165C kraadini. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja tõsta kõrvale.
- Pane kokku ½ tassi jahu ja sool ning tõsta kõrvale.
- Sega köögikombainis kokku ülejäänud jahu ja pähklid niikaua kui on peeneks jahvatatud. Sega kokku jahu ja soola seguga.
- Sega kausis kokku või ja suhkur, seejärel lisa vanilliekstrakt ja vesi. Lisa see segu jahu ja pähkli segule ning segaa korralikult segamini.
- Vormi taignast umbes 2,5 cm läbimõõduga pallikesed ja aseta küpsetusplaadile. Küpseta 20 kuni 25 minutit või kuni muutuvad kergelt kuldpruuniks. Võta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut.
- Tõsta resti peale ja lase täielikult jahtuda. Säilita õhukindlalt.