Afganistaan Iraak Iraan Kõik retseptid Õlis küpsetatud Pakistan Pärsia saiake Saiake Türgi

Saiake ( elevandi kõrvad )

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Saiake ( elevandi kõrvad ), ( Goash-e-feel | Elephant ear pastries ) võib teha suured või väikesed.

Nimi tuleb saiakeste kujust ning on palju võimalusi kuidas nende maitset ja välimust varieerida. Neid võib piserdada aromaatse siirupiga, mis on valmistatud apelsiniõie veest või raputada peale suhkrut ja vürtse või piserdada tuhksuhkrut ja jahvatatud pistaatsia pähkleid. Goash-e-feel’i on valmistatud igal pool kus kunagi asus Pärsia impeerium ehk siis praeguses Iraanis, Pakistanis, Türgis ja Afganistanis.

  • Kogused 16 väikse ja 8 suure saiakese valmistamiseks.

Koostis:

  • 1 muna
  • 1 supilusikas mitte soolast võid, sulatatud
  • 1/2 tassi piima
  • 2 tassi jahu
  • näputis soola
  • 1 teelusikas tuhksuhkrut
  • toiduõli, panni õhukese kihiga katmiseks

Garneering:

  • 1/4 tassi pistaatsiapähkleid
  • 1/4 tassi tuhksuhkrut
  • 2 teelusikat jahvatatud kaneeli

Valmistamine:

  1. Klopi muna mõõtekannus ja lisa sulatatud või ja lisa piisavalt piima kuni 125 milliliitrini või siis pool tassi. Sega kausis kokku jahu näputäie soolaga ja 1 supilusika tuhksuhkruga ning lisa muna ja piima segu jahule ning sega kuni tainas ühtlaselt segunenud. Aseta tainas kergelt jahusele tööpinnale ja sõtku 8-10 minutit kuni muutub siledaks ja elastseks. Jaga tainas 16ks osaks ning vormi neist väiksed kuulikesed. Pane kuulikesed kergelt jahuga kaetud alusele ja jäta niiske rätiku alla 40 minutiks seisma.
  2. Kergelt jahuga kaetud tööpinnal rulli iga kuulike taignarulliga nii õhukeseks ja pikklikuks kui võimalik. Kasutades niisutatud sõrmi voldi iga taignaleht kummastki servast keskele kokku ja näpista niisutatud sõrmedega kokku, et saiakesed küpsemise ajal koos püsiks. Saiakese katte valmistamiseks jahvata või riivi pistaatsiapähklid peeneks. Sega tuhksuhkur ja kaneel kokku ja pane valmis kuni saiakesed võetakse välja kuuma õli seest.
  3. Kuumuta suurel pannil piisavalt keskmise kuumusega õli, et saiakesed oleks madala õlikihi sees. Kui õli on kuum pane ettevaatlikult pannile 1 või 2 saiakest sõltuvalt panni suurusest. Küpseta 1,5 kuni 2 minutit mõlemalt poolelt kuni muutub kuldpruuniks. Võta saiakesed pannilt ettevaatlikult eemaldades üleliigse õli. Kuivata paberi või rätikuga.
  4. Lase saiakestel natuke jahtuda ja seejärel raputa peale kõigepealt tuhksuhkru- ja kaneelisegu ning siis jahvatatud pistaatsia pähkleid. Serveeri soojalt või külmalt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga