marineeritud ja grillitud makrell
Grillimine grillmarinaad Indoneesia Kõik retseptid makrell Marinaad

Marineeritud ja grillitud makrell

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Marineeritud ja grillitud makrell, Indoneesia k. Ikan panggang retsept.

Värske makrell on maitsev ja lihtne kala mida sobib kiirelt kuumal grillil küpsetada. Selles retseptis on makrell lõigatud paksudeks viiludeks enne küpsetamist kuid võib jätta kala ka tervikuks. Makrelli on oma suuruse tõttu kerge valmistada ja küpsetada. Retseptis toodud marinaad sisaldab mõningaid Indoneesia köögi põhikoostisosi, mis on sellele regioonile väga omased. Kurkum, ingver, sidrunhein ja laim on kombineeritud kookospiimaga, et saada vürtsikas-hapukas marinaad. Vürtsikus ja hapusus vähendab makrelli rasvasust ning toob esile kala maheda maitse.

  • 4-6 portsjonit

Koostis:

 Valmistamine:

  1. Eemalda terava noaga laimikoored ja nahk ning haki laimi viljaliha peeneks.
  2. Kasutades uhmrit hõõru peeneks tšillipipar ja sool. Lisa sidrunhein ja ingver ning hõõru need pastaks. Järgmisena lisa šalottsibulad ning hakitud laimi viljaliha. Lisa osa kookoskreemi ning sega pastaga segamini. Pane marinaad laiemasse kaussi koos ülejäänud kookoskreemiga. Puista peale jahvatatud kurkumi ning sega kõik kokku.
  3. Kui küpsetad makrelli tervikuna lõika mõlemalt poolt 3 diagonaalset sälku läbi naha kuni luudeni, et marinaad imbuks paremini sisse. Või marineeri viilutatud kala madalas nõus 30 minutit hõõrudes pastat mõned korrad kalale peale.
  4. Lase grill kuumaks ja grilli kala 4-5 minutit kummaltki poolt aegajalt marinaadiga üle valades kuni kala muutub pruuniks ja liha on läbi küpsenud. Serveeri kohe koos laimisektoritega pigistades selle mahla küpse kala peale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga