artišok küüslaugu kastmes
artišokk Kõik retseptid Kreeka küüslaugukaste Õlis küpsetatud Taimetoidud wokiroad

Praetud artišokk küüslaugukastmes

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Praetud artišokk küüslaugukastmes retsept. (ANGINARES TIGANITES MESA SE SKORDALIA)

  • 4 portsjonitartišokk

Koostis:

  • 10 väikest artišokki, puhastatud
  • 2 sidrunit
  • 1 kauss kergelt hapestatud vett
  • 1 tass jahu
  • sool ja värskelt jahvatatud must pipar maitse järgi
  • oliivi- või muud õli praadimiseks
  • kaks saiaviilu (koorik eemaldatud)
  • 1 väike küüslaugumugul, küüned kooritud
  • ½ kuni 2/3 tassi extr-virgin oliiviõli
  • 2 kuni 4 supilusikat punast veiniäädikat (vastavalt maitsele)
  • 2 tassi vett

 Valmistamine:

  1. Pese ja puhasta artišokk. Koheselt hõõru artišokk kokku sidruniga ning pane kergelt hapestatud veega potti.
  2. Lase vesi artišokiga keema ning kupata neid on küpsetatud tasemeni al dente, umbes 5 minutit. Võta potist välja ja loputa jooksva külma vee all.
  3. Sega kausis või taldrikul kokku jahu veidikese soola ja pipraga. Paneeri artišokid jahuga ja raputa maja üleliigne jahu. Kuumuta suurel pannil ca 1 cm kiht oliiviõli. Kui õli on väga kuum, prae artišokke kuni muutuvad kuldpruuniks igast küljest. Võta artišokkid pannilt ja aseta paberrätikule ning kuivata artišokk õlist. Kuivata pann.
  4. Niisuta saiaviilud veekraani all ja pigista kergelt kuivaks. Uhmris purusta küüslauk koos veidikese soolaga ning lisa tükkhaaval niisutatud saia samal ajal uhmrinuiaga töödeldes. Samal ajal lisa ½ kuni 2/3 tassi extra-virgin oliiviõli ja äädikat vaheldumisi kuni segu muutub tihkeks ja pasta taoliseks. Vähehaaval lisa vett ning taas töötle uhmrinuiaga. Segu peab tulema nagu paks puder.
  5. Vala küüslaugukaste pannile ja kuumuta seda segades keskmisel või alla keskmise kuumusel umbes 5 minutit. Lisa artišokkid kastmele ning jätka kuumutamist kergelt segades veel umbes 3 kuni 4 minutit. Serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga