Kantoni part retsept on pärit Hiinast.
Koostis:
- 1 part, umbes 2- 2,5 kilo, värske või külmutatud
- 1 supilusikas soola
- 1 punt rohelist sibulat
- 3 viilu värsket ingverit
Glasuur:
- 1 supilusikas heledat maisisiirupit
- 2 supilusikat vett
- 1 supilusikas sojakastet
- Mõned värsked korianderilehed garneeringuks
Valmistamine:
- Sulatage part kui on külmutatud. Eemaldage üleliigne rasv. loputage veega ning kuivatage majapidamispaberiga. Hõõru soolaga part üle nii seest kui väljast. Kata kinni ja pange mõneks tunniks või ööseks külmikusse.
- Pange roheline sibul pardi kõhtu ning pange ingveri lõigud pardi peale. Lisage vähemalt 5 cm vett suurde kaanega potti ning asetage pliidile. Pange potti aurutamisrest (peab veest väla ulatuma) ning laske vesi keema. Võtke ovaalne vorm kuhu part sisse mahub ja mis mahub potti. Asetage part vormi sisse ning vorm võre peale. Pange kaas potile peale ning aurutage umbes 1 tund aegajalt veetaset kontrollides ja vajadusel lisades. Pardipoljong võite alles hoida supi jaoks. Kui tund on möödas siis võtke part vormist välja ning pange restile kuivama.
- Segage kokku glasuuri koostisosad väiksemas potis ning laske keema. Kondiitripintsliga katke part kuuma glasuuriga ning laske pardil umbes 1 tund kuivada.
- Kuumutage ahi 190C kraadini. Küpsetage parti rind allpool 20 minutit, keerake rind üles ja küpsetage veel 40 minutit.
- Tõstke part lõikelauale ja laske kergelt jahtuda. Kasutades lihakirvest või lihanuga tükeldage part suupärasteks tükkideks. Asetage tükid serveerimisalusele ja pange garneeringuks peale mõned koriandrilehed.