Marinara kaste on Lõuna-Itaaliast pärit tomatikaste, mille valmistamiseks on tavaliselt kasutatud tomatit, küüslauku, maitsetaimi, sibulat ja vahel ka mereande. Kastme valmistamiseks palju variante ning mõned sisaldavad lisaks kapparit, oliive ja vürtse.
Traditsiooniline Lõuna-Itaalia köök kasutab seda kastet, et lisada maitset pastale, riisile, mereandidele ja pitsale. See kaste on samuti laialt kasutusel Ameerika–Itaalia köögis.
Itaallased viitavad marinara kastmele ainult seoses teiste retseptidega. Näiteks spaghetti alla marinara sõnasõnalt tõlgituna on marinara spagetid. Ainult tomatikaste nimetatakse Itaalias salsa di pomodoro või pomarola.
Originaalretsept
Koostis:
- 400 milliliitrit hautatud tomateid
- 170 milliliitrit tomatipastat
- 4 supilusikat värskelt hakitud peterselli
- 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
- 1 teelusikas kuivatatud oreganot
- 1 teelusikas soola
- 1/4 teelusikat jahvatatud musta pipart
- 6 supilusikat oliiviõli
- 1/3 tassi peenks tükeldatud sibulat
- ½ tassi valget veini
Valmistamine:
- Pane köögikombaini tomatid, tomatipasta, petersell, küüslauk, oregano, sool ja pipar. Mikserda kuni muutub ühtlaseks seguks.
- Suurel pannil pruunista oliiviõlis keskmisel kuumusel hakitud sibulat umbes 2 minutit. Lisa pannile mikserdatud tomatikaste ja valge vein.
- Kuumuta madalal kuumusel 30 minutit aegajalt segades. Sobib hästi serveerida koos ravioliga.
Retseptid ja postitused marinara kastmega
[display-posts tag=”marinara-kaste,marinara”]
…