Sealiha, oa ja hapukapsa supp
hapukapsas Kõik retseptid Köögiviljad oad sealiha Sloveenia

Sealiha, oa ja hapukapsa supp

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Sealiha, oa ja hapukapsa supp  on Sloveenia rahvuslik toit ning samuti levinud kirde Itaalias, eriti Trieste ümbruses. Hapukapsa lisamine vähendab sealiha ja ubade intensiivsust mitte maitset pehmendades vaid muutes vähem tummisemaks. Ostke poest või turult puhas hapukapsast (ilma lisanditeta).

  • 6-8 portsjonit. Valmistamisaeg 2 tundi, enamasti järelvalveta, pluss leotamisaeg.

Koostis:

  • 2 tassi kuivatatud aedube, ööseks ligunema jäetud või keedetud 2 minutit ning leotatud 2 tundi
  • 100 g soolatud sealiha
  • 3 keskmist kartulit, kooritud ja lõigatud 2 cm kuubikuteks
  • 500 g hapukapsast loputatud ja nõrutatud
  • 2 supilusikat extra virgin oliiviõli
  • 250 g tükk peekonit, kuubikuteks lõigatud
  • 3 küüslauguküünt , hakitud
  • 1 keskmine sibul, hakitud
  • 3 supilusikat jahu
  • 3 loorberilehte
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

  1. Nõruta oad ja pane suuremasse potti koos soolatud sealihaga. Lisa piisavalt vett, et kataks oad 5 cm jagu. Pane pliidile ja lase keema, seejärel keera kuumus maha ja keeda vaikselt ilma kaaneta umbes 45 min kuni oad on pehmed. Võta liha potist välja ja lõika kuubikuteks, eemalda pekk ning pane tagasi potti.
  2. Vahepeal pane kartulid väiksemasse potti ning lisa vett, et kataks kergelt kartulid. Lase vesi keema ja keera kuumust maha ja pane kaas peale jättes osaliselt avatuks. Keeda umbes 20 minutit kuni kartulid on pehmed. Seejärel sega sisse hapukapsas.
  3. Pane oliiviõli suuremasse haudepotti ja keera kuumus kesmiseks. Lisa peekonikuubikud ja keeda aegajalt segades kuni pekk on sulanud. Lisa küüslauk ja sibul ning keeda aegajalt segades kuni sibul on kuldne ja pehme umbes 3-5 minutit. Raputage sisse jahu ja keetke aegajalt segades kuni muutub kuldpruuniks umbes 3-5 minutit. Lisage ubade ja soolaliha segu koos vedelikuga, kartulid ja hapukapsas koos vedelikuga. Segage sisse loorberilehed ja laske segu keema ning keerake kuumust maha ja keetke kergel kuumusel ilma kaaneta veel 20 minutit.
  4. Pressige pudruks mõned kartulid supi sees, et supp muutuks tihkemaks. Maitsestage soola ja pipraga ning serveerige koos krõbeda leiva või saiaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga