Lõhe ja ürt-allikress rulaad
Euroopa Kalatoidud Kõik retseptid Lõhe Norra Pidulikud road Rulaad

Lõhe ürt-allikkerssi rulaad

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Üllata oma külalisi suurepärase lõhe ürt-allikkerssi  (Nasturtium officinale) rulaadiga.

  • Portsjon 4-6le inimesele
  • Valmistamisaeg 30 minutit, pluss jahutamine ja külmetamine
  • Küpsetamisaeg 25-30 minutit

Koostis:

  • 40 g võid
  • 40 g  jahu
  • 250 ml piima
  • 4 muna, kollane ja valge eraldi
  • 75 g ürt-allikkressi, kergelt hakitud pluss mõned terved lehed garneeringuks (alternatiivina võib kasutada näiteks spinatit)
  • ühe laimi riivitud koor
  • 3 supilusikat värskelt riivitud parmesani juustu
  • sool ja pipar
  • Laimi sektorid garneeringuks (soovi korral)

Täidis:

Valmistamine:

  1. Aseta küpsetusplaadile parajalt suur (vähemalt 23 x 30 cm) küpsetuspaber.
  2. Sulata või potis, lisa sellele jahu ja hoia 1 min pliidil. Järkjärgult lisa sellele piim ja lase keema. Sega seda kuni muutub tihkemaks ja ühtlaselt segatuks. Võta pott tulelt, sega nüüd sinna juurde munakollane, ürt-allikkress, laimikoor ning soola ja pipart. Jäta 15 minutiks jahtuma.
  3. Vahusta munavalged tihkeks massiks. Lisa seda üks suurem lusikatäis jahtuvasse segusse potis ja sega, seejärel lisa ülejäänud munavalge. Tõstke see segu ettevalmistatud rulaaditaignale. Hõõruge segu ühtlaselt eelnevalt valmis seatud küpsetusplaadile.
  4. Küpsetage rulaadipõhja eelkuumutatud ahjus 180C kraadise kuumusega 15-20 minutit kuni see on ilusti kerkinud, kuldpruun ja pealt poorne. Võta ahjust välja ja kata puhta köögirätikuga ning jäta vähemalt 1 tunniks jahtuma.
  5. Vahepeal hauta lõhe 8-10 minutit kuni see on küps. Jahuta enne kui eemaldad naha ja viimsedki luud. Sega creme fraiche (hapukoor) kokku laimimahlaga ning lisaga küllaldaselt soola ja pipart.
  6. Asetage suurem leht küpsetuspaberit köögi töölauale nii, et lühem serv jääb teie poole ning puistage üle parmesanijuustuga. Asetage jahtunud rulaad küpsetuspaberile. Eemaldage küpsetusplaat ja kasutatud küpsetuspaber.
  7. Kata ühtlaselt rulaadipõhi creme fraiche (hapukoor) ja laimimahla seguga, seejärel lisage rulaadile lõhe. Rulli kokku rulaad alustades lühemast küljest. Pange rulaad külmkappi vähemalt 30 minutiks, seejärel lõigake jahutatud rulaad parajateks viiludeks ning serveerige, lisades soovi korral garneeringuna mõned ürt-allikkressi lehed ja laimisektorid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga