Itaalia kanaliha Kõik retseptid Riisitoidud

Marengo kana

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Marengo kana (Chicken Marengo) on Itaalia roog mille nimi on tulnud sellest, et Napoleon Bonaparte sõi seda peale   Marengo lahingut.

Marengo kana retsept
Marengo kana
  • 4 portsjonit

Koostis:

  • 4 kondita kanarinna fileed
  • 1 sibul, peeneks lõigutud
  • 1/8 liitrit oliiviõli (8 supilusikat)
  • 1/8 liitrit äädikat
  • 2 küüslauguküünt, purustatud
  • 1/8 liitrit värsket peterselli , hakitud
  • 4-5 detsiliitrit tomatipastat
  • 1/4 liitrit vett
  • 4 portsjonit riisi

Variandid:

Kasutage kanapuljongit vee asemel. Lisage umbes 1/2 spl jagu maitsetaimi, tüümiani ja 1 loorberileht hautisele.

Valmistamine:

  1. Kõrge servaga pannil pruunista oliiviõlis kanafilee koos sibulaga . Lisa äädikas, küüslauk, petersell, tomatipasta ning soola ja pipart maitse järgi.
  2. Kata kinni ja hauta umbes 1 tund. Eemaldage liha ja soovi korral kurnake kaste. Pange kurnatud kaste tagasi õrna kuumusega pannile 5ks minutiks.
  3. Asetage kanaliha serveerimisnõusse ning valage kastet peale, kõrvale lisage riisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga