Röstitud kartulid ja seened sulajuustuga
kartulid Kõik retseptid Seenetoidud Vormiroad

Röstitud kartulid ja seened sulajuustuga

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Röstitud kartulid ja seened Taleggio sulajuustuga. Selles retseptis käib kartulite küpsetamine kahel küpsetusplaadil kuid võid ka kasutada ainult ühte 23-33 cm küpsetusplaati selle asemel.

  • 6 portsjonit

Koostis:

  • 230 g seeni (assortii); näiteks kukeseened, austerservikud, šampinjonid; puhastatud ja peeneks viilutatud (kokku umbes 3 tassi)
  • 3 supilusikat extra-virgin oliiviõli
  • jämedamateralist soola ja värskelt jahvatatud pipart
  • 1/4 tassi värske salvei lehti, jämedalt hakitud
  • 4 küüslauguküünt, pikkupidi poolitatud
  • 900-1000 g väikseid piklikke kartuleid (fingerling potatoes) või muid kartuleid. Puhtaks küüritud ja hõõrutud ning pikkupidi viilutatud ca 0,5 cm viiludeks
  • 110 g Taleggio juustu (koorik eemaldatud), peeneks viilutatud

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi 205C kraadini. Pane seened kaussi ja raputa neid 1 supilusika pluss 1 teelusika oliiviõlis ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa salvei ja küüslauk ning raputa läbi. Laota laiali küpsetusplaadile ja rösti kuni seened muutuvad kuldpruuniks ja pehmeks, umbes 15 minutit. Võta ahjust välja.
  2. Pane kartulid kaussi ja raputa neid ülejäänud 1 supilusika pluss 1 teelusika oliiviõlis ning maitsesta soola ja pipraga. Jaga kartulid kahe küpsetusplaadi vahel ja laota ühtlase kihina. Rösti plaatide asukohta poole aja peal vahetades (raputa kartuleid kui pruunistuvad liiga kiirelt) kuni kartulid muutuvad kuldpruuniks ja krõbedaks, 35 kuni 40 minutit.
  3. Lase kuumaks ahjugrill koos restiga 15 cm kaugusel kuumusest. Pane kokku seened ja kartulid ning raputa läbi. Jaga võrdselt kahe küpsetusplaadi vahel ning kata mõlemad võrdselt Taleggio juustuviiludega. Grilli kuni juust on sulanud ja muutub kuldseks, 2-3 minutit. Serveeri kohe.

Portsjonis on 260 kalorit, 13,3 g rasva (5,17 g küllastunud rasvu), 13,04 mg kolesterooli, 26,72 g süsivesikuid, 9,23 g proteiine, 2,84 g kiudaineid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga