Taleggio juust
juust

Taleggio juust

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Taleggio on lehmapiimast valmistatud kõrge rasvasisaldusega juust Itaaliast. Juust on saanud oma nime Lombardias Itaalia Alpides asuva Taleggion oru järgi.

Taleggio kaalub 1,7-2,2 kg. See on ruudukujuline ja lapik. Kujundus on kompaktne ja ühtlane. Juustul on tugev aroom kuid suhteliselt mahe ning ebatavaliselt mahlane ja pikantne maitse. Õhuke, pehme koor ja punase-oranži toon saadakse pinnal kasvavate mikroorganismide abil. Juustu pinnal on sageli ka hallikasroheline hallitus. Väga küpse juustu hallitus on levinud ebaühtlaselt juustuvormis olnud asendi tõttu.

Taleggios on rasva vähemalt 48% kuivaine massist (umbes 25% kogumassist).

Taleggio juustu on märgitud 1200-ndatest aastatest pärit tekstides, kuid piirkonnas on valmistatud juustu juba palju varasemal ajal.

Taleggio on olnud ELi kaitstud päritolunimetuse (KPN) registris alates 1996. Tingitud kasvavast nõudlusest valmistatakse juustu praegu ka Taleggio orust väljaspool.

Retseptid ja postitused Taleggioga

[display-posts tag=”Taleggio”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga