Tsukiini marineerimise retsept
Kogus: 4 (500 ml) purki
Koostis:
- 1,4 kg noort tsukiinit, 12 mm ketasteks viilutatud
- 2 tassi / 480 ml õunasiidriäädikat
- 3 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
- 3 supilusikat marineerimissoola
- 1 laim, viilutatud
- 2 teelusikat musta piprateri, nelja ossa jagatud
- 1 teelusikas vürtsköömne seemneid, nelja ossa jagatud
- 1 teelusikas sinepiseemneid, nelja ossa jagatud
- 1 teelusikas punase pipra helbeid, nelja ossa jagatud
Valmistamine:
- Valmista keevas vees ette purgid. Pane kaaned väiksesse potti ja vala vesi peale ning kuumuta madalal kuumusel.
- Sega potis kokku äädikas, 2 tassi / 480 ml vett, jahvatatud vürtsköömen ja marineerimissool ning lase keema.
- Vahepeal pane laimiviil iga steriliseeritud purgi põhja. Lisa ½ teelusikat piprateri, ¼ teelusikat vürtsköömne seemneid, ¼ teelusikat sinepiseemneid ja ¼ teelusikat punase pipra helbeid igasse purki.
- Jaota viilutatud tsukiini purkidesse. Vala vaikselt kuum marinaad igasse purki tsukiinide peale jättes 12 mm pealt ruumi. Ettevaatlikult rätikuga otsaga torka purgis läbi kõik õhumullid. Kontrolli, et 12 mm jääks vaba ruumi. Pühi purgi servad puhtaks ning kaaneta. Pane purk kuuma vette 10 minutiks.
- NB: On väga oluline, et vürtsköömen oleks tugev sest seistes võib see muutuda pehmeks ja mudaseks muutes marinaadi hägusaks.