Avalanche (eesti k. laviin) kokteili retsept. Pehme ja valge nagu lumi kuid mitte nii leebe. Ole ettevaatlik või saad elusalt põletatud.
- Kogus: 2 jooki
Koostis:
- 2 tassi jääd
- 1 tass vaniljejäätist
- 60 ml koorelikööri (nagu Baileys)
- 60 ml valget šokolaadilikööri (crème de cacao)
- 60 ml viina
Valmistamine:
Pane kõik koostisosad blenderis kokku. Kata kaanega ja lülita tööle ja välja kuni segu hakkab ühtlaselt keerlema. Mikserda kõrgetel pööretel 20 sekundit või kuni jook on täiesti ühtlaselt segunenud.
Variatsioonid:
- Banaani laviin, jäta välja šokolaadiliköör ning asenda 60 ml banaanilikööriga.
- Mehhiko laviin, jäta välja jäätis ning asenda 1 tassi šokolaadijäätisega, ¼ teelusika jahvatatud kaneeliga ja 1/8 teelusika mandliekstraktiga.
- Mündi laviin, vähenda viina kogust 30 milliliitrini ning asenda 30 ml piparmündilikööriga.
- Pähkli laviin, jäta välja šokolaadiliköör ning asenda 60 ml pähklilikööriga (nagu Frangelico).
- Vanilje laviin, jäta välja šokolaadiliköör ning asenda 60 ml vaniljelikööriga (nagu Licor 43).