Tsukiinisalati retsept
Koostis:
- 6 keskmist tsukiinit, riivitud ( ca 650-700 g)
- 2 teelusikat soola
- 1 suur porgand, riivitud
- 1 punane paprika, tiku suurusteks pulkadeks lõigatud (julienned)
- 1 punane sibul, õhukesed viilud
- 1 sellerijuur, julienned
- 2 supilusikat kumbagi, värsket tilli ja peterselli, hakitud
Kaste:
- 3/4 tassi majoneesi
- 2 supilusikat Dijon sinepit või muud kanget sinepit
- 2 supilusikat punase veini äädikat
- 1 supilusikas oliiviõli
- 1 supilusikas mett
- 1 teelusikas mädarõigast
- 1/4 teelusikas musta pipart
Valmistamine:
- Pane kaussi kokku tsukiini ja sool; raputa korralikult läbi. Lisa koriander ning lase seista 30 minutit. Loputa külma vee all ning nõruta ja pigista välja üleliigne vedelik. Pane tsukiini tagasi kaussi ja lisa porgand, punane pipar, sibul ja seller; raputa korralikult segamini. Puista peale till ja petersell.
- Sega kokku majonees, sinep, äädikas, õli, mesi, mädarõigas ja pipar. Sega kaste salatiga läbi. Maitse ning lisa maitseaineid vastavalt soovile.