VIIMANE SIGA
Retsept on inspireeritud 15. sajandi Inglise kokaraamatust
Peakapsas
Suur tükk sealiha (ca 1kg)
Törts mett (2 tl)
Törts köömneid (2 tl)
Väiksem törts aniisiseemneid (1 tl)
Üks või kaks pudelit valget veini (Eesti päritolu peedivein igati sobilik)
Võid pruunistamiseks
Vett
Soola ja pipart maitsestamiseks
Tegemine lihtne: Liha lõigata meelepärasteks kuubikuteks, kapsas tükeldada peenemaks. Liha võis pruunistada, lisada maitseained ja lasta pliidil vaiksel tulel haududa/või visata ahju (puuahjus eriti hea). Kui liha juba pooles vinnas on (u 45 minuti või tunni pärast) lisada kapsas ja hautada nii kaua kui kõik on mõnusalt pehme (sõltuvalt lihatükkide suurusest võtab kokku ca 1.5 tundi). Süüa puukausist ja puulusikaga ja kõrvale haugata leiba ja maitseb hea.