Nachod on populaarne toit, mis on valmistatud leotatud ja aluselises lahuses (laimivees) keedetud maisist. Pärine Mehhikost ning on seotud Tex-Mex köögiga. saab valmistada kiiresti ning serveeritakse snäkina või valmistatakse koos teiste koostisosadega põhiroog. Mehhikos kutsutakse neid veel totopos . Nachode lihtsaim vorm on tortilla krõpsud ( totopos ) kaetud nacho juustuga või riivjuustuga ning/või salsaga .
Tavaliselt lisatavad garneeringud :
- Must uba
- Chili con carne
- Chili con queso
- Korianderilehed
- Elote
- Veisehakkliha, kanaliha, grillitud veiseliha
- Chorizo
- Soolatud veiseliha
- Peekon
- Pepperoni salaami
- Lihakonserv
- Guacamole
- Jalapeno või muu capsicum pipar või punane pipar
- aedsalat
- Spinat
- Laim
- Oliivid
- Sibulad
- Marineeritud köögiviljad
- Pico de gallo
- Harilik aeduba
- Keedetud ja pudrustatud oad
- Salsa
- Hapukoor
- Tomatid
- Mozzarella juust
- Pitsajuust
- Nacho juust
- Riivitud juust
Nachosid küllusliku garneeringuga nimetatakse vahel koormatud nachodeks (loaded nachos) või supernachodeks (super nachos). Seda tüüpi roogasid serveeritakse tavaliselt kui eelroad baarides või restoranides USA-s kuigi need kipuvad olema üldiselt põhiroa mõõtu. Tavaliselt on tortilla krõpsud pandud taldrikule ning lisatakse liha, oad garneeringuna ning kogu taldrikutäis on puistatud üle riivjuustuga. Taldrik pannakse seejärel grillahju või mikrolaineahju ning lastakse juustul sulada. Seejärel kaetakse taldrik külma garneeringuga (rebitud korianderilehed, tomatid, salsa, jalapenod, jne) ning serveeritakse kohe.