Kreekapärane läätsesupp (Faki Soupa)
Koostis:
- 3/4 tassi pruune läätsi
- 1 suur sibul
- 2 küüslauguküünt, purustatud
- 90 ml tomatipüreed
- 240 g värskeid tomateid, kooritud ja seemneteta
- korralik näputäis oreganot
- 2 supilusikat oliiviõli
- 3 3/4 tassi vett
- soola ja pipart maitse järgi
Valmistamine:
Kata läätsed potis külma veega ning lase keema. Nõruta läätsed ning pane tagasi potti koos 700 ml veega, küüslaugu, sibula, tomatipüree, värskete tomatitega, oreganoga ja oliiviõliga. Lase keema ning keera kuumus maha ning kuumuta niikaua kui läätsed on pehmed. Võta kuumuselt ning sega blenderiga kuid lõpeta enne kui segu muutub liiga kreemjaks. Maitsesta vastavalt soovile.