Maguskartul ehk bataat (Ipomea batatas) on perekonda lehtertapp kuuluv taimeliik.
Kuigi lehed ja kasvud on samuti söödavad on muguljad juured kõige tähtsamad saadused. Mõnedes troopilistes piirkondades on see põhitoiduks.
Toidus kasutatakse seda samamoodi nagu tavalist kartulit. Kartuliga võrreldes on bataat enamasti punakam-kollakam, suuremate mugulate ning pisut jahusem ja magusama maitsega, sarnanedes külmavõetud kartuliga.
Maguskartuli koostises on palju vett, tärklist, valke, ent märkimisväärne on ka selle joodi-, A- ja C-vitamiini sisaldus. Mida erksavärvilisem on mugul, seda rohkem sisaldab ta A-vitamiini – peaaegu sama palju kui porgand.
Maguskartulit võib serveerida nii sealiha– kui kanaliharoogade juurde, maitsestada kaneeli, kookospähkli, mee või laimiga.
Retseptid maguskartuli ehk bataadiga ja seotud postitused
[display-posts tag=”bataat,maguskartul”]
…