Hoisin kaste ingl. k. Hoisin sauce või ka haixian sauce on Hiina dipikaste.
Pekingi stiilis hoisin kastme koostises on maguskartuli tärklist, nisu või riisitärklist, vesi, suhkur, sojauba,valge destilleeritud äädikas, sool, küüslauk, punane tšillipipar ja vahel ka säilitusained või värvained. Traditsiooniliselt on hoisin kaste tehtud kasutades maguskartulit.
Hoisin kastme retsept kodus valmistamiseks:
Koostis:
- 4 supilusikat sojakastet
- 2 supilusikat pähklivõid või musta oa pastat
- 1 supilusikas mett või melassi või pruuni suhkrut
- 2 teelusikat äädikat
- 1/8 teelusikat küüslaugupulbrit
- 2 teelusikat seesamiõli
- 20 tilka vürtsikat hiina kastet, habanero või jalapeno
- 1/8 teelusikat musta pipart
Valmistamine:
Sega koostisained lihtsalt kokku. Esialgu tundub, et koostisosad ei segune, kuid kauem segades saab segu korralik.
Toiteväärtus:
47 kalorit, 3 g rasva, 4 g süsivesikuid, 2 g proteiine supilusika kohta.
Sellest retseptist saab pool tassi kastet.
Retseptid ja postitused Hoisin kastmega
[display-posts tag=”hoisin-kaste”]
…