Röstitud maguskartuli ehk bataadi salsa retsept.
Röstitud ja kuubikuteks lõigatud maguskartul muudab tavalise salsa palju rikkalikumaks. Tõsta seda lusikaga krõpsule, kasuta seda taco või omleti täidisena või serveeri riisi ja ubade peal.
- Kogus: 4 tassi
Koostis:
- 1 suur maguskartul (ca 450-500 g), kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud
- 1 punane sibul, lõika väikesteks tükkideks
- 1 supilusikas extra-virgin oliiviõli
- 1 tomat, seemned eemaldatud, lõigatud väikesteks kuubikuteks
- 1 küps, mitte lödi avokaado, kivi eemaldatud, kooritud ja lõigetud väikesteks kuubikuteks
- 2 supilusikat värskeid korianderilehti, hakitud
- 1/4 tassi värskelt pressitud laimimahla (2-3 laimi)
- jämedamateralist soola
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 230-235C kraadini. Pane küpsetusplaadile maguskartulid, sibul, ja oliiviõli ning raputa segamini. Laota kartulid ühekihiliselt ja rösti vahepeal korra või kaks raputadaes neid plaadil kuni maguskartul on pehme ja pruunkate laikudega ehk umbes 20 minutit.
- Tõsta plaadilt suurde kaussi ja lase täiesti maha jahtuda. Lisa tomat, avokaado, koriander ja laimimahl. Maitsesta soolaga, raputa segamini ja serveeri.
Portsjonis (1/4 tassi) on 55 kalorit, 3 g rasva (0 g küllastunud rasvu), 0 mg kolesterooli, 8 g süsivesikuid, 1 g proteiine, 2 g kiudaineid.