aioli kastmed

Aioli

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Aioli on traditsiooniline kaste, mis on valmistatud küüslaugust,

oliiviõlist ja munast. On mitmeid variante nagu sinepi lisamine või nagu Kataloonias lisatakse pirne. Tavaliselt serveeritakse toatemperatuuril.

Aioli sisaldab munakollast, küüslauku ja dijon sinepit, mis klopitakse koos kõigepealt läbi. Seejärel lisatakse aeglaselt õli ja sidrunimahl samal ajal segades vispliga. Erinevate koostisosade lisamine algab aeglaselt ning hiljem kiiremini segades.

Aiolit serveeritakse koos mereandidega, kalasupiga ja praeleivaga. Maltal valmistatakse aiolit tavaliselt lisades sellele ka purustatud tomatit. Itaalias serveeritakse aiolit koos kartuliga, mis on keedetud soola ja loorberiga.

Retseptid aioliga ja seotud postitused

[display-posts tag=”aioli”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga