kastmed tartar

Tartar kaste

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Tartar kaste on kreemjas valge kaste, mida tihti kasutatakse mereandide lisandina.

Koostis baseerub majoneesil, Suur-Bitannias valmistatakse seda munast, valge veini äädikast ja õlist millele lisatakse hakitud kapparit, hakitud marineeritud kurki, värsket sidrunimahla ja hakitud estragoni.

Ameerika tartar kastme koostises on majonees, peeneks hakitud marineeritud kurgid, kappar, sibul (või murulauk) ja värske petersell. Vahel lisatakse ka hakitud kõvaks keedetud muna või oliivid ning dijon sinepit.

Nimetus on tuletatud Prantsuse nimetusest sauce tartare, mis on nimetatud Tatarlaste järgi.

Tartar kastmele sarnaneb ka remulaad.

Tartar kastme retseptid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga