mai 032012
 
 3. mai 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Estragon (tarragon) ka draakoni taim.

Estragon on üks neljast peenetest ürtidest (fines herbes) Prantsuse köögis ning on eriti sobiv kanalihale, kalale ja munaroogadele. Estragoni varsi leotatakse ka äädikas, et valmistada estragoni äädikat.

Estragoni kasutatakse populaarse karastusjoogi Tarhun (limonaadi) maitsestamisel Aserbaidžaanis, Armeenias, Gruusias, Venemaal, Ukrainas, Kasahstanis.

Sloveenias kasutatakse estragoni vürtsina traditsioonilises magusas koogis nimega potica. Ungaris maitsestatakse kanasuppi estragoniga.

Retseptid estragoniga ja seotud postitused

 Lisa kommentaar