Remulaad
kappar kastmed Remulaad

Remulaad

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Remulaad, mis on leiutatud Prantsusmaal on populaarne maitsesegu paljudes riikides.

Meenutab tartar kastet ja mõnedes inglise keelsetes maades on remulaad tihti valmistatud aioli või majoneesi baasil.

Kuigi remulaad sarnaneb tartar kastmele on see kollasem (või punasem Lousiana’s), tihti maitsestatud karripulbriga ja vahel sisaldab hakitud marineeritud kurki või vürtsitatud köögiviljamarinaadi (piccalilli).

Võib sisaldada ka mädarõigast, paprikat, anchovist, kapparit ja muid lisandeid. Algselt oli remulaad mõeldud liha peale, kuid üha tihedamini kasutatakse koos mereandidega, eriti praetud või fritüüritud kalafileega.

Remulaad on väga populaarne Prantsusmaal, Taanis, Islandil, Saksamaal ja Ameerikas (eriti Lousiana’s). Kasutatakse koos friikartulitega, lihatoitudel kastmena ja hot dog’i lisandina ning on veel mitmeid kasutusvõimalusi.

Remulaadi retsept:

Mõnes retseptis võib olla ka hakitud anšoovise filee. Prantsuse Céleri rémoulade on lihtne sinepiga maitsestatud majonees koos küüslaugu ja pipraga.

Taani remulaad on mahe ja hapuka maitsega ning kollaka värviga. Tüüpiline tööstuslik remulaad ei sisalda kapparit vaid peeneks hakitud kapsast, sibulat ja värviks kurkumi ning maitsetaimed on asendatud maitseessentsidega.

Kodused või gurmee variandid võivad kasutada oliiviõli (eriti hea koos kalaga), kapparit, marineeritud kurki, porgandit, kurki, sidrunimahla, tilli, harakputke, peterselli või muid värskeid maitsetaimi ja vahel ka karripulbrit.

1 Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga