juuni 052012
 
 5. juuni 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Anšoovis (Engraulis encrasicholus)

on anšoovislaste sugukonda kuuluv väike, roheline ja sinise varjundiga soolavee kala, mis väliselt meenutab heeringat.

Anšoovised on väga populaarsed kalad toidu valmistamiseks. Neid soolatakse ja säilitatakse õlis või soolvees. Nad on iseloomuliku ja tugeva lõhnaga, seetõttu on nad mõnede kastmete koostises nagu Worcestershire kaste, Caesari salati kaste, remulaad ning paljud kalakastmed. Koduseks kasutuseks on saada anšoovise fileed õlis või soolvees, mõnikord ka keeratud ümber kappari ning on saadaval ka anšoovise pasta. Teda kasutatakse ka söödakalana tuunikala ja meriahvena püüdmiseks.

Tugev maitse sellel kalal tuleneb soolamisprotsessist. Värsked anšoovised Itaalias tuntud kui alici, on palju mahedama maitsega. Rootsis ja Soomes on nimetus anšoovis seotud traditsioonilise maitsestamisega kuigi toode “anchovies” on tehtud sprotist ja ka heeringast ning müüakse “maitsestatud anšoovise moodi”, mis võib tekitada segadust kui retsepte tõlgitakse.

Retseptid anšoovisega ja seotud postitused

 Lisa kommentaar