dipikaste Grillimine grillkaste Kõik retseptid šašlõkk tüümian veiseliha

Veiseliha šašlõkk röstitud punase pipra dipikastmega

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
  • 6 portsjonit

Koostis:

  • 700 g kondita veiseliha (seljatükk), lõika 2,5 cm viilud
  • 2 teelusikat jämedalt jahvatatud musta pipart
  • 3/4 teelusikat soola
  • 3/4 teelusikat mahedat paprikapulbrit
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 1 supilusikas oliiviõli
  • 1 keskmine sibul, peeneks hakitud
  • 3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 0,4 liitrise anuma jagu röstitud punast pipart, loputatud, kuivatatud, peeneks hakitud
  • ½ tassi kuiva valget veini
  • 2 supilusikat tomatipastat
  • 3/4 teelusikat kuivatatud tüümiani lehti, purustatud või 2 teelusikat hakitud värsket tüümiani
  • 1 tass veiselihapuljongit (valmis serveerimiseks)
  • 1 teelusikas maisitärklist

Valmistamine:

  1. Kuumuta suurel pannil õli üle keskmise kuumuse. Lisa sibul ja kolm hakitud küüslauguküünt. Küpseta pannil ja sega 2-3 minutit või kuni sibul on pehme.
  2. Lisa punane pipar, vein, tomatipasta ja tüümian pannile ning sega kuni pasta on segunenud. Sega väiksemas kausis kokku puljong ja maisitärklis kuni on ühtlaselt segunenud. Vala see pannile samal ajal segades ja lase keema. Vähenda kuumus alla keskmise ning kuumuta aegajalt segades 10 kuni 12 minutit või kuni segu on kergelt paksenenud. Hoia soojana.
  3. Vahepeal lõika veiseliha 3x3x2,5 cm tükkideks. Sega suures kausis kokku pipar, sool, paprikapulber ja 2 hakitud küüslauguküünt. Lisa veiseliha ja raputa, et liha kattuks maitseainetega. Torka lihatükid metllvarraste otsa jättes tükkide vahele väikesed vahed.
  4. Pane šašlõkkivardad grillile kus on keskmise kuumusega söed. Grilli suletud kaanega umbes 7-9 minutit (pooltoores kuni poolvalmis) vahepeal ühe korra keerates. Serveeri koos dipikastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga