Puuviljasalat šampanja kastmega
Koostis:
- 1 tass kiivit, kooritud ja lõigatud 0,5 cm kuubikuteks
- 1 tass viigimarju, kooritud ja lõigatud 0,5 cm kuubikuteks
- 1 tass viinamarju, pooleks lõigatud
- 1 tass värskeid maasikaid, pooleks lõigatud
- 1 tass värskeid vaarikad
- 2 munakollast
- 1/3 tassi granuleeritud suhkrut
- 1 tass šampust
Valmistamine:
- Reguleeri ahjugrill maksimaalse kuumuse peale. Jaga puuviljad 4 supitaldriku vahel. Säti need dekoratiivselt.
- Valmista kaste segades kokku munakollased ja suhkru. Vispelda elavalt kuni munakollane hakkb muutuma sidruni värvi erkkollaseks. Lisa vähehaaval šampust pidevalt vispeldades kuni on korralikult segunenud.
- Aseta kuumakindel kauss kastmega potti või pannile ning vala ca 2,5 cm vett selle ümber. Lase vesi kuumaks kuid mitte keema samala ajal kastet energiliselt vispeldades kuni muutub kergeks ja vahuseks. Kui segu hakkab paksenema võta kauss kuumuselt. Ole ettevaatlik, et ei jääks liiga kauaks kuumusele. Jätka vispeldamist veel 10 minutit.
- Vala võrdne kogus kastet iga puuviljasalati peale. Pane taldrikud grilli alla umbes 7-8 cm kaugusele kuumarestist ning lase küpseda kuni muutuvad pealt kergelt pruunikaks. Vajadusel keera taldrikuid. Serveeri kohe koos ülejäänud šampusega.