Aasia stiilis lõhe seesami ja spinatiga retsept
- 6 portsjonit
Koostis:
Marinaad
- ½ tassi veiniäädikat
- ½ tassi vett
- 6 supilusikat vähese naatriumi sisaldusega sojakastet
- 2 teelusikat röstitud seesamiseemneid
- 2 väikse laimi mahl
- 1 värske ingverijuur, umbes 3- 5 cm pikk, kooritud ja peeneks hakitud
- kuus 100-120 grammist lõhefileed
Kaste
- 1 supilusikas hakitud rohelist sibulat
- 1 teelusikas peeneks hakitud küüslauku
- 1 teelusikas peeneks hakitud ingverit
- 1/4 tassi hakitud värskeid korianderilehti
Pesad
- ½ teelusikat päevalille- või safloorõli
- 1 supilusikas hakitud rohelist sibulat
- 1 küüslauguküüs, hakitud
- 2 kimpu spinatit (kumbki umbes 300 g), pestud, ilma varteta ja hakitud
- 1 supilusikas seesamiseemneid
Garneering
- 1/4 tassi peeneks hakitud murulauku
- 1/4 tassi hakitud punast paprikat
- hirss ja hautatud spargel (soovi korral)
Valmistamine:
- Marinaadi valmistamiseks sega blenderis kokku veiniäädikas, vesi, sojakaste, õli ja laimimahl. Lisa ingver ja mikserda suure kiirusega 2 minutit kuni segu muutub kreemjaks.
- Aseta lõhefileed madalasse kaussi ja vala pool marinaadi neile peale. Kata kinni ja pane 30 minutiks külmkappi. Säilita ülejäänud marinaad.
- Kuumuta ahi 175C kraadini.
- Võta lõhe marinaadist välja ning vabane kasutatud marinaadist. Aseta fileed madalasse küpsetusnõusse ning küpseta 15-20 minutit või kuni filee on küps,kahvliga torgates pehme ja tükid eralduvad kergelt või lihatermomeeter näitab 60°C.
- Vahepeal pane alles jäänud marinaad potti. Lisa roheline sibul, küüslauk ja ingver ning kuumuta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit või kuni sibul ja küüslauk on pehmed. Sega sisse koriander ja küpseta umbes 1 minut ning siis võta pott pliidilt.
- Pesade valmistamiseks kuumuta suuremal pannil õli keskmise kuumuseni ja rösti rohelist sibulat ja küüslauku kuni muutuvad pehmeks. Lisa spinat ja rösti kuni muutuvad pehmeks ja vajuvad longu. Puista peale seesamiseemneid.
- Jaga spinat 6 taldriku vahel ja aseta igale taldrikule spinati peale lõhe filee. Kasta filee üle kastmega kasutades lusikat ning puista peale murulauku ja hakitud paprikat. Serveeri koos hirsi ja spargliga.