Täidetud tomatid ja paprika retsept Hispaaniast.
- 4 portsjonit
Koostis:
- 2 suurt tomatit
- 1 roheline paprikakaun
- 1 kollane (oranž) paprikakaun
- 75 ml / 5 supilusikat oliiviõli
- 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
- 75 g mandleid, hakitud
- 175 g keedetud riisi või 75 g pikateralist riisi, keedetud ja kurnatud
- 30 ml / 2 supilusikat Malaga rosinaid
- 30 ml / 2 supilusikat hakitud värsket münti
- 45 ml / 3 supilusikat värsket lamedalehelist peterselli
- soola ja jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 190C kraadini (gaasiahi 5). Lõika tomatid pooleks ning kougi lusikaga sisu välja.
- Aseta tomatid ja nende sisu majapidamispaberile ning lase kuivada. Haki sisu jämedalt ning pane kaussi.
- Poolita paprikakaunad jättes südamikud puutumata. Kougi lusikaga seemned välja ning hõõru kaunad kokku 15 ml / 1 supilusika õliga.
- Prae läbi küüslauk ja sibulad 30 ml / 2 supilusika õliga. Sega sisse enamus mandleid. Lisa riis, tomati sisu, rosinad, münt ja 30 ml / 2 supilusikat peterselli. Maitsesta korralikult ja seejärel tõsta segu lusikaga poolitatud paprika kaunadesse ja poolitatud tomatisse.
- Küpseta täidetud köögivilju katmata umbes 20 minutit. Lõpuks haki ülejäänud mandlid ja petersell köögikombainis ja pista kõige peale. Piserda peale 15-30 ml / 1-2 supilusikat oliiviõli. Pane tagasi ahju ning küpseta veel 20 minutit kuni muutuvad kuldseks. Serveeri ning lisa soovi korral veel peterselli garneeringuks.
Variant:
Täitmiseks sobivad veel väiksed baklažaanid või tsukiinid. Kougi lusikaga sisu välja ning ning küpseta kesti 15 minutit. Hakki kougitud sisu ning prae kuni muutuvad pehmeks ning lisa see täidise segule. Seejärel täida kestad ning küpseta nagu paprikakaunu ja tomateid.