Rasmalai on Indiast pärit magustoit.
Koostis:
- 1 tass piimapulbrit
- 1 teelusikas küpsetuspulbrit
- 1 muna
- 1 liiter piima
- 3/4 tassi või maitse järgi suhkrut
- 1/2 teelusikat kardemoni pulbrit
- 1 supilusikas nakar pähklit ja mandleid , viilutatud
Valmistamine:
- Lase piim keema koos suhkru, viilutatud nakar pähkli ja mandlitega suuremas paksu põhjaga potis.
- Sega piimapulber ja küpsetuspulber kokku ning sõelu see kergelt segatud mitte vahustatud munale ja sega ühtlaseks massiks.
- Tee taignast umbes 18 kuulikest ning lisa need aeglaselt keeva piima sisse.
- Kuulikesed küpsevad kaks korda suuremaks. Keeda neid kergel kuumusel umbes 20-25 minutit.
- Lisa õrnalt segades kardemoni pulber ja võta pott pliidilt.
- Serveerida võib kuumalt või ka jahutatult.