maitsesegud ja vürtsisegud toidu töötlemine

Küpsetuspulber

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Küpsetuspulber  on  küpsetamisel  kasutatav sünteetiline parandav-koostisosa, mille eesmärk on kiirendada  taigna  kerkimist. 

Küpsetuspulber on tavaliselt valge ja väga peene struktuuriga pulber.  Küpsetuspulber koosneb peamiselt aluselisest  söögisoodast  , happelises  naatriumpürofosfaadist  – mille  E-kood  on E450 – ja  tärklisest  .  Säilivuse ja maitse parandamiseks võib kasutada ka teisi aineid.

Liigne küpsetuspulbrid kasutamine võib värvida küpsetise pruunikasroheliseks.  Kui taignasse pannakse happelisi materjale nagu hapupiima või puuviljamahla , võib küpsetuspulbri asemel kasutada ka söögisoodat .  Koguseliselt söögisooda vastab kahele osale küpsetuspulbrile.

Retseptid jamuud  postitused küpsetuspulbriga

Palun vajuta meeldiv nuppu ning jälgi meid Facebookis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.