Veisepraad punase sibula padjal porru ja värskete kartulitega
Ahjupraad kartulid Kõik retseptid Pidulikud road porru veiseliha

Veisepraad punase sibula padjal porru ja värskete kartulitega

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Veisepraad punase sibula padjal porru ja värskete kartulitega – RETSEPT

Retseptis kasutatakse veise tagaosa, kintsu välistükki, mis algab looma pahkluust ja lõppeb laudjaga (kere tagaosa). See on kõige maitsvam ja õrnem liha. Peale selle võite kasutada veel ka kaelaosa tükke.

Köögiviljad selles roas on samuti suurepärased sest samal ajal kui liha küpseb nõrguvad lihamahlad välja ja segunevad ümber olevate köögiviljadega.

  • 6 portsjonit

Koostis:

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 260°C
  2. Kuivata liha majapidamispaberiga. Hõõru liha õrnalt muljudes soola ja pipraga, et korralikult liha külge jääks. Pane liha pannile resti peale. Küpsetage umbes 20 minutit kuni liha on korralikult pruunistunud.
  3. Vahepeal pange suurde kaussi kokku sibulad, porru, küüslauk, tomatid ja kartulid koos oliiviõliga ning soola ja pipraga. Kui liha on 20 minutit küpsenud siis vähenda ahjus kuumust 150°C-ni ja aseta köögiviljad ümber liha tüki ja jätka küpsetamist 40 kuni 50 minutit kuni liha on saavutanud soovitud küpsusastme.
  4. Kui liha on soovitud küpsusastmega võta see ahjust välja ja kata see lahtiselt fooliumiga ning lase umbes 20 minutit seista.
  5. Samal ajal kui liha fooliumi all on sega lisa köögiviljadele maitsetaimed ja sidrunimahl ning maitsesta veel vajadusel.
  6. Lõika lihast saledad lõigud risti kiudusid. Serveerimisel asetage köögiviljad taldrikule ja ning lihalõigud peale. Lisaks võib taldrikule lisada veel suure salatilehe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga