Veisepraad punase sibula padjal porru ja värskete kartulitega – RETSEPT
Retseptis kasutatakse veise tagaosa, kintsu välistükki, mis algab looma pahkluust ja lõppeb laudjaga (kere tagaosa). See on kõige maitsvam ja õrnem liha. Peale selle võite kasutada veel ka kaelaosa tükke.
Köögiviljad selles roas on samuti suurepärased sest samal ajal kui liha küpseb nõrguvad lihamahlad välja ja segunevad ümber olevate köögiviljadega.
- 6 portsjonit
Koostis:
- 2 kg puhast veiseliha fileed
- 2 supilusikat meresoola
- 2 supilusikat purustatud musta pipart
- 2 keskmist punast sibulat, õhukesteks viiludeks lõigatud
- 5 porrut (ainult valge osa), õhukesed viilud
- 1/4 tassi hakitud küüslauku
- 4 ploomtomatit, südamik eemaldatud ja kuubikuteks lõigatud
- 12 keskmise suurusega värsket kartulit, pooleks lõigatud
- 1/4 tassi oliiviõli
- 1/3 tassi värskeid hakitud maitsetaimi: petersell, basiilik, oregano, salveid
- 1/4 tassi värskelt pressitud sidrunimahla (umbes 1 sidrun)
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 260°C
- Kuivata liha majapidamispaberiga. Hõõru liha õrnalt muljudes soola ja pipraga, et korralikult liha külge jääks. Pane liha pannile resti peale. Küpsetage umbes 20 minutit kuni liha on korralikult pruunistunud.
- Vahepeal pange suurde kaussi kokku sibulad, porru, küüslauk, tomatid ja kartulid koos oliiviõliga ning soola ja pipraga. Kui liha on 20 minutit küpsenud siis vähenda ahjus kuumust 150°C-ni ja aseta köögiviljad ümber liha tüki ja jätka küpsetamist 40 kuni 50 minutit kuni liha on saavutanud soovitud küpsusastme.
- Kui liha on soovitud küpsusastmega võta see ahjust välja ja kata see lahtiselt fooliumiga ning lase umbes 20 minutit seista.
- Samal ajal kui liha fooliumi all on sega lisa köögiviljadele maitsetaimed ja sidrunimahl ning maitsesta veel vajadusel.
- Lõika lihast saledad lõigud risti kiudusid. Serveerimisel asetage köögiviljad taldrikule ja ning lihalõigud peale. Lisaks võib taldrikule lisada veel suure salatilehe.