Koostis:
- 1 keskmine sibul, peeneks hakitud
- 2 supilusikat oliiviõli
- 500 g purk terveid itaalia ploomtomateid
- 2 teelusikat kontsentreeritud tomatipastat
- 1 supilusikas valge veini äädikat
- 3 teelusikat suhkrut
Valmistamine:
Suures kastrulis rösti kergelt õli sees sibul kuni muutub läbipaistvaks. Lisa tomatid ja lase keema. Keera kuumus maha ja kuumuta madalal kuumusel ning lisa tomatipasta, veiniäädikas ja suhkur. Kuumuta umbes tund. Kasutades puulusikat purusta kõik terved tomatid tükkideks. Kui kastmesse jääb ikka veel tomatitükke siis enne purki panemist vala kaste läbi sõela ja säilita külmikus kuni 2 nädalat. Kanna kaste õhukese kihina pitsapõhjale ning kata kõva riivitud juustuga või kasuta kastet mõne lihakastme koostisosana.