Cajun stiilis pikkpoisi retsept
- 6 portsjonit (1 viil portsjoni kohta)
- valmistamisaeg 10 minutit
- küpsetamisaeg 45 minutit
- või mikrolaineahjus 8 kuni 10 minutit
- jahtumisaeg 5 minutit
Koostis:
- Küpsetussprei
- 450 g väherasvast veisehakkliha
- ½ tassi hakitud sibulat
- 1 keskmine sellerivars , hakitud
- ½ keskmist punast, kollast või rohelist paprikat , hakitud
- ½ tassi kuiva leivapuru (vähese naatriumisisaldusega)
- 2 suure muna valget
- 1 supilusikas Worcestershire kastet (madala naatriumisisaldusega)
- 1 teelusikas ilma soolata Cajun maitseainet
- ½ teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
- ¼ teelusikat soola
- ¼ teelusikat pipart
- ¼ teelusikat cayenne pipart
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 175-180C kraadini. Piserda küpsetusspreiga kergelt üle neljakandiline ca 20 x 13 cm küpsetusvorm.
- Sega suures kausus käsitsi või lusikaga kokku kõik koostisosad. Vormi sellest massist ca 20 x 13 cm suurune pikkpoiss ja aseta küpsetusvormi.
- Küpseta 45 minutit või kuni pikkpoiss on 74C kraadi mõõdetuna lihatermomeetriga ning pole enam keskelt roosakas. Võta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda enne viilutamist.
Mikrolaineahjus küpsetamine
Sega kõik koostisosad kokku ja vormi massist pikkpoiss. Aseta see klaasist küpsetusvormi. Kui küpsetusvorm on suurem siis võib jätta pikkpoisi keskele augu. Pane mikrolaineahju ja kata kaanega ning küpseta täisvõimsusel 8 kuni 10 minutit või kuni pikkpoisi sisemine temperatuur on 74C kraadi ning keskelt pole enam roosakas. Lase 5 minutit jahtuda enne viilutamist.
Toiteväärtus portsjoni kohta
Kaloreid 152, Rasva kokku 4,5 g, küllastunud rasvu 1,5 g, transrasvu 0,0 g, polyküllastumata rasvu 0,5g, monoküllastumata rasvu 1,5 g, kolesterooli 42 mg, naatriumit 298 mg, süsivesikuid 9 g, kiudaineid 1 g, suhkrut 2 g, proteiine 19 g.