köögiviljasalat sinepimarinaadis
Kõik retseptid Köögiviljad Marinaad Salatid salatikaste Taimetoidud Tervislikud toidud

Köögiviljasalat sinepimarinaadis

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Köögiviljasalat sinepimarinaadis retsept

  • 6 portsjonit (1/2 tassi portsjon)
  • valmistamisaeg 12 minutit
  • sulamisaeg 3 kuni 3 pool tundi sõltuvalt ruumi temperatuurist
  • jahutamisaeg 30 minutit (soovi korral)

Koostis:

Salat

  • 400-450 g külmutatud köögiviljade segu nagu lillkapsas, väikesed kapsapead, brokkolid ja porgandid
  • 1 väike kollane suvikõrvits, viilutatud (soovi korral)

Marinaad

  •  3 supilusikat värsket apelsinimahla
  • 2 supilusikat siidriäädikat
  • 1½ supilusikatt oliiviõli (eelistatult extra virgin)
  • 1 supilusikas Dijon sinepit või muud kangemat sinepit (soovitavalt vähese naatriumi sisaldusega)
  • ½ teelusikat hakitud küüslauku (1 keskmine küüs)
  • ¼ teelusikat kuivatatud estragoni (pudiks hõõrutud)
  • ¼ teelusikat kuivatatud majoraani (pudiks hõõrutud)
  • ¼ teelusikat soola
  • 1⁄8 teelusikat pipart

Valmistamine:

Kekmise suurusega klaasanumas sega kokku salati koostisosad, tükelda vajadusel. Väiksemas kausis vispelda kokku marinaadi koostisosad. Vala marinaad köögiviljadele ning raputa segamini, et köögiviljad oleks marinaadiga kaetud. Lase kaane all seista toa temperatuuril aegajalt segades 3 kuni 3 pool tundi või kuni külmutatud köögiviljad on sulanud. Kui soovid serveerida salatit jahutatult siis aseta salat 30 minutiks külmikusse ning sega seda aegajalt.

Toiteväärtus portsjoni kohta:

Kaloreid 67, rasva 3,5g, küllastunud rasvu 0,5g, transrasvu 0g, polüküllastumata rasvu 0,5g, monoküllastumata rasvu 2,5g, kolesterooli 0mg, naatriumit 174mg, süsivesikuid 6g, kiudaineid 2g, suhkrut 3g, proteiine 1g.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga