Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data05/virt118251/domeenid/www.hobid.ee/retseptid/wp-includes/taxonomy.php on line 4684
jäneseliha Kõik retseptid Liha moorimine Lousiana ulukiliha

Lousiana mooritud jänes

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Lousiana mooritud jänes (Lousiana Smothered Rabbit). Selles retseptis kirjeldatakse meetodit igat sorti metslooma liha  moorimiseks kuni see tuleb õrnalt kondi küljest lahti. Lisaks koorene sinepi-veini kaste. See retsept on sama maitserikas kui vanamoodne. Sobib hästi riisi või nuudlitega.

  • 4-6 portsjonit

Koostis:

  • 2 (1,6 – 1,8 kilost) jänest, mõlemad lõigata 7 tükiks, õhuke kilejas nahk eemaldada
  • sool ja pipar
  • 1/4 tassi toiduõli
  • 1 sibul, poolitatud ja peeneks viilutatud
  • 2 teelusikat hakitud värsket tüümiani
  • 2 tassi vähese naatriumisisaldusega kanapuljongit
  • 1/2 tassi kuiva valget veini
  • 1/2 tassi vett
  • 3 supilusikat Dijon sinepit
  • 1/3 tassi  36-40% rasvasisaldusega rõõskkoort
  • 2 teelusikat värsket sidrunimahla
  • 1 supilusikas hakitud värsket estragoni

Valmistamine:

  1. Pane ahjus rest natuke alla keskmise tasemele ja kuumuta kuni 150C kraadini.
  2. Kuivata jänes majapidamispaberiga ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta 2 supilusikat õli paksupõhjalises potis keskmise kuumuseni. Aseta 1/3 jänese tükkidest potti ja küpseta 8 – 10 minutit kuni muutuvad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta jänes taldrikule . Pane pott tagasi pliidile ja sama protseduur ülejäänud jänese tükkidega lisades 1 supilusikas õli iga kord.
  3. Pane sibul potti ja küpseta keskmise kuumusega aegajalt segades 5-7 minutit kuni muutuvad pehmeks. Sega juurde tüümian ja küpseta umbes 30 sekundit kuni hakkab levima tüümiani aroomi. Sega juurde puljong, vein, vesi ja sinep.
  4. Pane jänese kaelaosa, 2 esi ja 2 tagaosatükid tagasi potti koos oma mahladega ning lase kuumaks, pane kaas peale ja tõsta pott ahju. Küpseta jäneseliha kuni liha on pehme, umbes 1,5 tundi.
  5. Pane kehaosa 2 fileetükid koos mahladega potti ja jätka küpsetamist kuni liha on korralikult pehmeks küpsenud.
  6. Tõsta jäneseliha serveerimistaldrikule  ja kata pealt fooliumiga. Sega potti koor ning kuumuta kastet pliidil ja küpseta kuni muutub tihkemaks umbes 10 minutit. Keera kuumus maha ja sega sisse sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga vastavalt soovile. Vala kastet kulbiga jäneselihale, raputa peale estragoni ning serveeri.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga