Wokiroog veiseliha ja spargliga retsept
- 4 portsjonit
Koostis:
- 115 g veise tagaosa tükk, tükeldatud
- 1 supilusikas sojakastet
- 1 supilusikas veini
- soola
- 1 väike sibul, viilutatud
- 225 g spargleid, diagonaalselt viilutatud
- 1 selleri vars, diagonaalselt viilutatud
- 3 supilusikat vett
- 3 supilusikat õli
Valmistamine:
- Marineeri veiseliha sojakastme, soola ja veiniga. Lase veidi seista.
- Lase õli wokpannil kuumaks kuni suitsemishetkeni. Prae segades veiseliha ja sibulaid umbes 3 minutit ja pane taldrikule. Lisa pannile spargel koos 3 supilusika veega. Sega läbi ja kata wokkpann kaanega. Kuumuta 3 minutit vahepeal korra või kaks spargleid segades. Lisa seller ja kuumuta veel 2 minutit kaane all. Võta vahepeal korraks kaas ja sega. Pane veiseliha tagasi wokpannile. Sega kõik korralikult segamini ning serveeri.
NB: Retseptile võib lisada ka maisitärklise kastme soovi korral.
Veiseliha asemel võib kasutada ka kana- või sealiha. Need võib jätta wokpannile samal ajal kui praed sparglit ja sellerit.
Soovitav on sparglit viilutada diagonaalis kuna vajab piisavalt palju küpsetusaega.